Двама тираджии са задържани на Дунав мост след опити първо да хитруват, а след това да подкупят спрелите ги полицаи. Трети техен колега пък направо се нахвърлил на униформен.
Поредицата започнала 45 минути след полунощ вчера. Служители на Първо РУ спрели за проверка на бул. „Тутракан“ камион, чиито водач, 30-годишен мъж от Румъния, опитал да влезе неправомерно в граничния пункт. Докато проверявали документите, румънецът подхвърлил 20 евро в патрулката. Но вместо очакваната усмивка и потупване по рамото, получил белезници и задържане за 24 часа. 
Със същия финал приключил и друг сюжет на „Тутракан“. Около 2.10 часа 40-годишен турски шофьор отказал да премести камиона си, не пожелал да предостави документите си и опитал да осуети проверката, като изблъскал с ръце единият униформен от Първо РУ.
Накрая, малко след 7 часа, отново в района на бул. „Тутракан“ и Дунав мост, 52-годишен турски тираджия опитал да изпревари изчакващата колона, а при последвалата проверка подал документите си със сложени в тях 20 евро. Отведен е в полицията и срещу него е започнало разследване за подкуп.