Президентът на КНСБ Пламен Димитров ще участва в протеста на работещите в „Автомагистрали - Черно море“ АД, които от 11 до 14 часа в сряда ще блокират кръговото при Дунав мост и така на практика ще затворят граничния пункт.
Пътните строители недоволстват, че не могат да получат парите си за свършена работа. Фирмата има да получава от държавата 27 644 902 лева. Заради забавянето им има 3 милиона лева задължения за заплати и осигуровки към работниците и служителите си за февруари и март, стига се до принудително спиране на работата заради липса на материали и периодично прекъсване на тока, газа, телефоните и интернет заради невъзможност да се платят, казват синдикалистите от фирмата. Търпението ни е изчерпано, предупреждават те и декларират, че в действията им не са политически.
Проблемът с парите обаче изглежда политически. Това заяви министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов, който алармира, че парите за пътни ремонти са спрени и това е част от задънената улица, в която управляващата коалиция влезе заради избора на нов шеф на БНБ.