Няколко снимачни дни на две места в Русе направи екипът на световно признатия български режисьор Стефан Командарев за новия игрален филм с работно заглавие „Ало“. Дневни и нощни сцени се редуваха на терен под  Дунав мост, на територията на Дунавски драгажен флот и край натоварените пътни артерии към границата.
„Много благодарим за любезната помощ на хората от Драгажния флот и дълбачката“, каза за „Утро“ режисьорът Командарев. „Беше предизвикателно, за целите на филма се наложи малко да светнем Дунав мост с нашите лампи.  Много тъмна се оказа основната връзка между двете горди страни членки на ЕС“, пошегува се режисьорът в разговор с „Утро“.
Основните снимки на филма продължават в Шумен. Сюжетът разказва за пенсионерка, която хвърля пари на телефонни измамници, а после се оказва въвлечена в техните машинации. В главната роля влиза актрисата Ели Скорчева, която прави своето завръщане в киното след 30-годишна пауза. Зрителите ще видят обичани български актьори като Стоян Дойчев, Герасим Георгиев-Геро, Иван Бърнев, Асен Блатечки.
„Ало“ е последният филм от трилогията, планирана от Командарев след „Посоки“ и „В кръг“, които получиха вече световно признание по кинофестивали и салони. Филмът е копродукция между България, Франция и Германия. Снимките трябваше да започнат през миналата есен, но стартираха сега. Очаква се филмът да излезе на екран преди края на годината.