Второкурсничката от Русенския университет Цветелина Стефанова спечели националния приз „Студент на годината“ за 2021-а. Академичната общност се гордее с постижението й, казват от университета. Националните отличия се връчват за 15-а поредна година. 
Студентката от специалност „Компютърни системи и технологии“ е спечелила признанието заради впечатляващи постижения: отличена е като „златно зрънце“ от китайската компания с глобално представителство „Хуавей“ с право на стипендия - една от десет в света. Цветелина членува в Залата на славата на Международната олимпиада по лингвистика със завоювани един сребърен и два бронзови медала в индивидуалното състезание. Само през 2021-а печели няколко призови места в национални олимпиади по математика и програмиране. Младата русенска студентска звезда членува в международни мрежи по електронно инженерство.
В Русе пристигна и втората награда в категория „Природни науки, математика и информатика“ на националните награди „Студент на годината“. Третокурсникът Йордан Ганев учи „Софтуерно инженерство“. Сред многобройните му отличия е победата в предизвикателството на НАСА Space Apps Challenge - Русе.