„Дунав“ събира някои от най-добрите отбори в детско-юношеския футбол в България и Румъния, за да премерят сили в първото издание на международния детски футболен турнир Dunav Cup. Събитието ще се състои на 6, 7 и 8 май в спортен комплекс „Дунав“, като датите са избрани да съвпадат с празника на Русе. 
В първото издание се очаква да вземат участие над 30 отбора от България и Румъния във възрастовите групи 2011, 2012, 2013, 2014 и 2015. 
Амбицията на клуба е турнирът да стане традиционен, като служи за мост между футбола в България и Румъния, срещайки един срещу друг връстници от различни краища на двете държави. 
Тази седмица представителният отбор на „Дунав“ гостува в събота на „Доростол“ /Силистра/ и се надява да запази 100-процентовия си актив в срещите на чужд терен, където още няма загубена точка. Всички футболисти са крайно мобилизирани за максимален брой точки в следващите мачове. Тренировките протичат нормално, като само Преслав Папарков остава трайно контузен, съобщиха от клуба.
Година по-късно отборът отново очаква жребия за 1/2-финалите за Купата на Аматьорската футболна лига. Вече е ясен и последният полуфиналист - „Партизан“ /Червен бряг/. Останалите са „Витоша“ /Бистрица/ и „Саяна“ /Хасково/. Очаква се жребият за определяне на двойките да бъде изтеглен следващата седмица. „Дунав“ взе купата през 2004 и 2015 г. и това е третата му възможност да достигне до финала на този турнир.