Имущество за близо 4 млн.лв. ще бъде отнето от 34-годишния Владимир Ганев от Русе, реши Окръжният съд по искане на антикорупционната комисия.
От Ганев и свързаните с него дружества се конфискува имущество в размер на 3 901 017 лв.  Установено е било, че търговските му фирми нямат приходи, нито подадени годишни данъчни отчети, но въпреки това са извършвали сделки с моторни превозни средства. За 10-годишния проверяван от комисията период Ганев също няма законни източници на доходи.
Според показанията му пред съда, всички автомобили са на румънски граждани и той не е предоставял пари за покупката им, за такси, застраховки и др. Автомобилите са били прехвърляни на български граждани или фирми. За „услугата“ Ганев получавал по 10 лв. на автомобил.
В полза на държавата се отнемат налични автомобили, паричната равностойност на 383 МПС и пазарната стойност на дружествени дялове. Ганев е осъден да заплати и всички съдебни разноски по делото. Съдебното решението е влязло в сила, издаден е и изпълнителен лист, съобщи Русе Медиа.
През 2016 г. Апелативната прокуратура във Варна обяви, че от август до декември 2014 година 29-годишният тогава русенец Владимир Ганев е регистрирал чрез фирмата си „Ламав“ ЕООД 293 автомобила на румънски граждани като свои служебни коли. Седалището на фирмата било в Разград и в тамошния общински бюджет не постъпил нито лев от дължимите 9403 лева данъци. На 11 август 2015 г. Ганев прехвърлил „Ламав“ на 48-годишния Шенол Махмуд от Русе.