Среща с актрисата Евгения Явашева, театрална постановка и няколко концерта включва програмата за април на Центъра за изкуство и култура „Блок 14“ на „Борисова“ 47 в Русе.
Събитията започват в петък, 8 април, с концерт на група „Послепис“ от 20.30 ч. 
В 19 ч в понеделник, 11 април, ще започне Магичното шоу на Дани Балев - четирикратен балкански шампион в категория „Илюзии“ и съосновател на най-голямата магична организация в България „Quick Hands Project“. За публиката той е подготвил големи илюзии, много хумор и игри.
На следващия ден от 19.30 ч е срещата с Евгения Явашева за кандидатстване в специалността „Актьорско майсторство“ в НУИ „Проф.Веселин Стоянов“ след 7 клас.
На 15 април от 18 ч център „Европа директно“ организира разговор за бъдещето на храната като част от отбелязването на Деня на Земята, а на 16 април от 18.30 ч концерт ще изнесат акордеонисти от музикалното училище в Котел с преподавател Пламен Димитров.
На 22 април от 19 ч ще започне класическият концерт „Романтични силуети“, на 29 април от 19 ч „Блок 14“ ще стане сцена на театрално-музикалния спектакъл по текстове на Елин Рахнев „Сезонът на кукувиците.