Европейските медалисти от боксовите клубове в Русе Радослав Росенов и Николай Маринов бяха наградени вчера за постиженията си от Общината.
„Малцина си дават сметка каква дисциплина и лишения стоят зад отличията ви. Пожелавам ви следващите си битки да печелите безапелационно и да не оставяте място за съдийска несправедливост“, каза кметът Пенчо Милков, връчвайки им парични премии. 
На първенството в Пореч, Хърватия, състезателят на боксов клуб „Русе“ Радослав Росенов извоюва 4 победи в категория до 60 кг. На финала той надви украинския си съперник с 5:0 съдийски гласа и се нареди сред най-успешните спортисти на Русе с пета поредна европейска титла.
Другата гордост за града ни е бронзът, с който Николай Маринов се завърна от Хърватия. Младата надежда на боксов клуб „Локомотив“-Русе и националния отбор по бокс завоюва медала в категория до 57 кг. Той стигна до почетната европейска стълбичка след две победи над испанец и украинец. Маринов приема като най-тежък двубоя си за бронза с италиански боксьор, който му отреди и третото място.
Според Милков децата от двата боксови клуба в града имат нужда от добра тренировъчна база и с екип от служители ще бъдат проучени възможностите за подобряване на условията в залата за бокс, намираща се в Спортното училище.