Многократно осъждан за кражби и грабежи 28-годишен мъж ще прекара в затвора следващите 10 месеца за източване на картата на дядо си. В момента М.А. излежава в Белене 3-годишна присъда за друго престъплание. Към това наказание ще бъде добавено и новото.
Рецидивистът не бил в добри отношения с дядо си, но на 6 юли миналата година му отишъл на гости в Зафирово, Силистренско. Поискал да се изкъпе и дядото излязъл отвън. Преди да влезе под душа обаче, гостът преровил чантата на дядо си и взел дебитната му карта с листчето с ПИН-кода за нея. След банята се върнал в Русе и в ранните часове на следващия ден изтеглил от банкомат 300 лева. След това още 4 пъти опитал да изтегли пари, но в сметката нямало достатъчно наличност. 
Същия ден дядото отишъл в Главиница да изтегли пенсията си, но като установил липсата на дебитната карта, се усъмнил във внука си и сигнализирал в полицията.
Още в разпоредителното заседание пред Окръжния съд М.А. представи документ, че е възстановил откраднатата сума на дядо си и сключи споразумение за десет месеца затвор, което беше одобрено от съда.