Живееща в САЩ русенка е сред хората, помогнали значително в подготовката на канадски актьор за холивудски филм. Звездата Александер Лудвиг, който се прочу като Катон в „Игрите на глада“, участва в нова холивудска продукция - „Сърцето на шампионите“, съобщи bg-voice.com.
В него 29-годишният актьор и певец се превъплъщава в ролята на гребеца Алекс Сингълтън.
И тук идва ролята на Ивелина Ботева, бивша състезателка на русенския гребен клуб „Локомотив“.
В спортната си кариера тя има бронзов медал на скиф за България на световното първенство по гребане за юноши и девойки през 1997 година в Хазевинкел (Белгия). Освен това печели и световна титла на гребен ергометър от C.R.A.S.H - B Sprint през 1998 година с време 6:37,9 мин.
Преди няколко години Ивелина се мести да работи и живее в САЩ, където продължава обучението си и се занимава с любимото си гребане. Днес води обучение в собственото си „IROW Fitness Studio“ в Лос Анджелис.
За участието й в подготовката на Алекс стана ясно от нейна публикация в социалните мрежи.
„Секунда за самопромоция“ написа тя във фейсбук и постна снимка, на която тя и Александер Лудвиг гребат, репетирайки за снимките.
С основаното от нея „IROW Fitness Studio“ Ивелина Ботева провежда курсове по гребане в лодка и на ергометър.
Специализираните тренировки са основен момент в работата на бронзовата медалистка.
Преди няколко години Ивелина направи жест, за който получи много благодарности от трениращите гребане в Пловдив. Клуб по академично гребане „Черпоков“ се сдоби с първата си лодка след унищожителен пожар в хангарите на Гребната база през 2016 година.
„Благодарим на Ивелина Ботева и приятелите й от САЩ за моралната и финансова подкрепа. Дори и от толкова далеч те събраха и изпратиха 1500 долара, с което помогнаха да закупим и първата лодка - Благодарим Ви! Чувствайте се винаги добре дошли в Пловдив“, обявиха от клуб „Черпоков“ тогава.