Единадесетокласничката от русенската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия Михаела Йорданова безапелационно спечели първото място в националния кръг на състезанието „Най-добър млад керамик“, което се проведе в Русе за пети път, а домакин беше ПГСАГ „Пеньо Пенев“. Художествената галерия предостави своята централна зала намладите ваятели за двата творчески дни на състезанието. 17 гимназисти от специализираните училища в Русе, Силистра, Ямбол, Шумен, Нови пазар и Елин Пелин работиха по темата „Форми, вдъхновени от природата“, като моделираха глината в компанията на платна и пластики на русенски художници. 
Участниците бяха поздравени от зам.-кмета Енчо Енчев и началника на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева, поздравление изпрати областният управител Анатоли Станев. Работите на гимназистите бяха оценявани от жури с председател Kрасен Троански от катедра „Порцелан и стъкло“ в Националната художествена академия и членове Елизар Милев, доктор по изкуствознание и изобразителни изкуства, и русенският скулптор Даниел Кънчев, автор на паметника на Васил Левски.
Победителката Михаела Йорданова, която участва за пореден път в състезанието, разказа, че заедно със своята приятелка Катерина Димова, втората русенска участничка в надпреварата, често работят заедно в ателието, споделяйки идеи и вдъхновение. Впрочем от следващата учебна година в русенската ПГСАГ предстои да бъде открита паралелка по художествена керамика. 
Второто място в индивидуалната класация бе спечелено от Зара Методиева от Шумен, а третото - от Йорданка Генкова от Ямбол. 
Отборно първи станаха представители на ПГ по химични технологии и дизайн в Нови пазар, втори, - ПГ по керамика в Елин Пелин и трети - ПГ по строителство в Силистра.