Как бягащите от войната в родината си украинци да станат част от българския трудов пазар - това обсъдиха на среща при предсетеля на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев. В нея участваха председателят на областната организация на КРИБ Милка Трифонова, регионалният представител на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ Миглена Христова, изп. директор на Русенската търговско-индустриална камара Милен Добрев и председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев.
На украинците ще бъдат представени възможностите за работа, като традиционно най-търсени са кадри за  леката и тежката промишленост, хотелиерството и ресторантьорството, строителството, IT сектора, селското стопанство, животновъдството, дърводелството и логистиката.
За допълнително стимулиране, сигурност и по-лесно интегриране у нас Община Русе и бизнесорганизациите декларираха намерения да добавят свой принос към социалните условия, здравеопазването и образованието на пристигащите у нас деца, които по принцип са държавен ангажимент.