Двама борци на русенския „Юнак-Локомотив“ си осигуриха медали след първите си срещи на европейското първенство в Будапеща. Георги Вангелов и Ахмед Батаев стигнаха до полуфинали, където се изправиха срещу много сериозни съперници. С шанс за бронз останаха Мирослав Киров, Али Умарпашаев и Ахмед Магамаев. Финалните двубои в категориите се проведоха късно снощи.
Петият от олимпийските игри в Пекин Вангелов победи азера Ислам Базарганов с 5:2 при 61-килограмовите. За място на финала ще спори със Сюлейман Атли (Турция), европейски шампион от 2021-ва и пети на световното. 
Ахмед Батаев се наложи над испанеца Дамян Виела с убедителното 7:1 в категория до 92 кг, а в полуфиналите ще излезе срещу Осман Нурмагомедов (Азербайджан), световен шампион до 23 г. от 2021-а и трети на мондиала при мъжете.
Али Умарпашаев (74) и Ахмед Магамаев (86) загубиха, но запазват шансове да продължат в репешажите за бронза. Умарпашаев бе спрян на старта от азера Туран Байрамов с 3:4 в кат. до 72 кг. Магамаев стартира с туш за 1,24 минути над Домантис Паулюченкво (Литва), но на четвъртфиналите не успя срещу Осман Гочен - 4:5 при 86-килограмовите.
Европейският вицешампион от 2021-ва Мирослав Киров започна със загуба в първата среща в категория до 70 кг от Ашраф Аширов, трети от Евро 2022 до 23 г. В следващия двубой той ще има за съперник арменеца Арман Авагян, пети на световното и европейското от 2021-ва, в категория до 70 кг. При успех ще срещне грузинеца Владомери Камкрелидзе за бронза.