Националният музей на държавата Лихтенщайн ще партнира на Община Русе по проекта за дигитализация на местното наследство. Общината спечели проекта на стойност над половин милион лева, за да дигитализира над 30 хиляди артефакта от архивите на русенски културни институти: музея, библиотеката, театрите, галерията, операта, Училището по изкуствата и читалище „Зора“. Дигитално достъпни ще станат афиши и постери на културни събития, костюми и сценични решения, документи и снимки. Ще бъде създаден Център за дигитализация. 
Програмата „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ се финансира от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, който препоръчва кандидатите да имат партньор от страните-донори. Когато кандидатства с проекта, русенската община се свърза с Националния музей на Лихтенщайн. Сега партньорството ще стане факт, след като получи санкцията на общинските съветници на вчерашната сесия.
Проектът ще продължи две години, очаква се инвестицията да подобри достъпа до наследството, да съхрани и популяризира достиженията му пред широка аудитория.