Проектът за изграждане на Многофункционален плувен комплекс в Парка на младежта ще бъде разглеждан отново на следващото заседание на Общинския съвет. Това стана ясно след продължителен дебат в зала „Свети Георги“, в края на който кметът Пенчо Милков поиска отлагане на решението с месец.
Съветници от всички групи в Общинския съвет взеха отношение по темата, като дебатът продължи часове, а размяна на остри реплики в залата не липсваха. Макар всички да бяха съгласни, че Русе има нужда от такъв басейн, някои от съветниците изразиха притеснения, че проектът ще натовари с немалък кредит общинския бюджет, а поскъпващите строителни материали могат да го оскъпят над предвижданията.
Кметът Пенчо Милков обясни, че двата кредита за 12 млн. лева ще бъдат с много ниска лихва, а финансовите разчети за проекта са дело не на общинската администрация, а на един от кредиторите - Фонда за градско развитие. И според тези разчети, които се базират на данни от плувните клубове и Общината, комплексът не само ще се самоиздържа, а и ще печели. Милков настоя решението да бъде единодушно прието и това се превърна в причина за оттегляне на четирите свързани с него докладни. Предстоят срещи между кмета и общинските съветници, за да бъдат изчистени всички неясноти и да бъде отговорено на всички въпроси.