Второ издание на „Благотворителен дрифт и тунинг шоу“, организирано от живеещия с автомобилите собственик на автосервиз Михаел Иванов, ще събира пари за лечението на малката Бела от Русе.
За спектакъла на 3 април на полигона в квартал ДЗС са се записали над 80 майстори за зрелищното шофиране. Те ще бъдат подкрепени и от над 100 любители на автомобилния тунинг и повече от двеста мотористи, които същия ден ще открият новия мотосезон.
Тригодишната Белослава Бисерова Бориславова припадна на 12 май миналата година на детска площадка и оттогава пред семейството й се отвори адът. След прекарана вирусна инфекция детето получи мозъчни усложнения и сериозни сърдечни проблеми. По време на първоначалните прегледи беше установено, че е заразено с коронавирус. Оттогава родителите се борят за спасяването на детето си, което до момента е било тяхната красота, любов и гордост, и нищо не е подсказвало какво изпитания му е подготвила съдбата.
След бързото изчерпване на възможностите на българското здравеопазване родителите намират надежда в Турция, където се наемат да лекуват и възстановят детето. То се нуждае от присаждане на стволови клетки и за всяка манипулация родителите плащат около 20 000 евро на месец.
В помощ на Бела бяха организирани различни благотворителни кампании, но лечението е много скъпо и тя се нуждае от непрекъсната подкрепа. 
„Започнахме да събираме средства, понеже държавата не помага на децата, явно и в момента Бела трябва спешно да замине за чужбина. Състоянието й е много тежко, всеки ден е важен, трябва да съберем сумата възможно най-бързо, за да заминат веднага. Призивът ни е хората да помогнат на това малко дете пак да е при нас, защото не може животът му да зависи от едни хартийки, от едни пари“, казва Пламена Христова - майка и съседка, пред която детето е припаднало, докато играе на детската площадка.
На 3 април акция в полза на Бела ще има и в Сапарева баня, където ще има подобно на русенското автошоу и приходите ще бъдат дарени за лечението й. 
Първото дрифт шоу в Русе миналата година събра 12 050 лева. Очакванията на организатора Михаел Илиев е сега тази сума да бъде надхвърлена.
Освен традиционното „пилене“ на гуми гостите на полигона край ДЗС, които отново ще влизат срещу билет от 5 лева, ще могат да си вдигнат адреналина с кратно, но незабравимо пътуване със специално дрифт такси. Ще се предлагат сандвичи, бира и безалкохолни напитки. На видни места ще бъдат поставени и кутии за дарения, които ще бъдат отворени в края на деня и събраните пари ще бъдат преброени публично.
Желаещите да се свържат с организатора Михаел Иванов могат да го направят на тел. 0877 511 300.
А тези, които искат да помогнат, могат да го направят и с превод по дарителската сметка:
IBAN: BG 85 FINV 9150 1317 5575 50
ВIC: FINVBGSF
за Белослава Бисерова Бориславова
или paypal: @Bborislawow