15 ученици от Математическата гимназия получиха награди на името на доайена на математическата наука у нас проф. Дочо Дочев и Елина Русинова за високи постижения на национални и международни състезания на вчерашния патронен празник на едно от най-престижните русенски училища. Гимназията отбеляза и 100 години, откакто носи името на героичната Баба Тонка, а празникът съвпадна и с 90-годишнината проф. Дочо Дочев.
„Бъдете горди последователи на делото на този велик русенец, променил историята на града ни към добро“, обърна се към учениците кметът Пенчо Милков. „Продължавайте да ни радвате с успехите си и никога не се отказвайте пред трудностите - те са само временни“, каза в приветствието си зам.областният управител Людмил Христов. Учениците и преподавателите бяха поздравени и от началника на РУО Росица Георгиева и зам.-ректора на Русенския университет доц. д-р Десислава Атанасова
С венец на паметната плоча и едноминутно мълчание гимназистите почетоха своя патрон. Открита беше и експозиция, която разказва историята на основаното през 1864 г. Русенското девическо училище „Княгиня Евдокия“.