Грип тип „Камбоджа“ измества Ковид-19, но симптомите са сходни и това доста обърква хората. И в двата случая се наблюдава повишена температура, главоболие, болки в мускулите и ставите и отпадналост. Най-сигурният начин за различаване на двете инфекции е правенето на тест за коронавирус, съветват медиците.
Заболеваемостта от грип в Русе и областта се повишава и вече е средно 143 души на 10 000 население, отчита РЗИ. Най-уязвими за заразата са децата до 14 години. Обявяването на грипна епидемия обаче е далеч. За да се случи това, е необходимо заболелите да достигнат 245 на 10 000 души, стана ясно на среща между областния управител Анатоли Станев и и.д. директора на РЗИ д-р Искра Генева. 
Заради отслабналия натиск на К-19 леглата за лечение на пациенти с тази зараза в болниците „Канев“ и „Медика“ са намалени с още 56 и вече са 215. 118 от тях в момента са свободни.
71 са новозаразените с коронавирус в Русе и областта през предходното денонощие. Оздравелите са 56, но отново има починали - жена и мъж с положителен тест за коронавирусна инфекция. 
Имунизационната кампания е в долна мъртва точка - за денонощие са поставени едва 35 дози.        У