Крадец на 323 рула хидроизолация за близо 38 000 лева от склад в Николово, който беше арестуван заедно със съучастника си по време на операцията за противодействие на престъпност през уикенда, остава в ареста с постоянна мярка за неотклонение, реши Районният съд.
Н.С. от Николово излязъл от затвора през юни миналата година заради добро поведение и новата кражба се квалифицира в условията на опасен рецидив. Новия си удар примерно държалият се зад решетките 28-годишен мъж направил между 10 и 18 март, когато седем пъти влизал в  зле защитен склад на строителна фирма и товарил скъпата хидроизолация в личния си автомобил „Фиат Пунто“. Стоката предал на 34-годишен приятел от Русе, който трябвало да я пласира по свои канали. 
Многократно осъжданият Н.С. е задържан в петък в Сливо поле, след като не спрял за полицейска проверка, защото преди това се дрогирал. Пред разследващите си признал за кражбата.
Според съда е налице реална опасност той да се укрие и да извърши друго престъпления, затова трябва да остане в ареста. Решението може да се обжалва.