Боксьорът на БК „Русе“ и национален състезател Радослав Росенов ще се бие за европейска титла на шампионата за мъже и жени до 22 години в хърватския град Пореч. Едва 18-годишният носител на Купа „Странджа“ достигна до финала в категория до 60 килограма и така още веднъж потвърди, че е един от най-големите надежди на българския бокс.
На полуфинала Росенов пречупи испанеца Салвадор Флорес с 5:0 съдийски гласа. Българинът се ориентира много бързо срещу противника с обратен гард, като показа отлично придвижване по ринга и с много резки и точни попадения взе категоричен превес по пътя към финалната битка. 
В спора за златото Росенов ще се изправи срещу Максим Власюк от Украйна. Мачът между двамата ще се проведе утре следобед.
C бpoнзoв мeдaл остана дpyгият pyceнeц -cъcтeзaтeлят нa БK „Лoкoмoтив“ Hикoлaй Mapинoв. Пpи 57-килoгpaмoвитe тoй пoдeли пo eдин pyнд c итaлиaнeцa Mикeлe Бaлдacи. B тpeтия oбaчe нaциoнaлът ни бe caнкциoниpaн c тoчкa зa нeчиcтa игpa, кoeтo oкaзa влияниe и нa кpaйния peзyлтaт и пopaжeниeтo c 0:5 съдийски гласа.
Още един български боксьор ще излезe на ринга в двубой за титлата в сряда - Рами Киуан при 75-килограмовите. На полуфинала националът ни постигна впечатляващ обрат над сърбина Алмир Мемич. Българинът изостана след първия рунд, като имаше проблеми с агресивния стил на съперника си. След промяна в тактиката обаче Киуан напипа верния ритъм и с много точни и прецизни попадения спечели категорично с 5:0. Той ще боксира срещу хърватина Габриел Веочич.