Шестима отличници на випуски от Математическа гимназия „Баба Тонка“ ще получат по време на днешния патронен празник на училището награди от фонд, учреден на името на доайена на математиката у нас проф. Дочо Дочев. „Уважаваме бъдещето на България и мислим за него, затова с брат ми решихме да учредим фонда“, каза дъщерята на професора Галина Дочева. По решение на учителския колектив в Математическата с по 200 лв. ще бъдат наградени Роан Гочев, Деян Цончев, Преслав Тошев, Тея Чобанова, Вяра Симеонова, Константин Георгиев и Димитър Чапаров - изявени таланти по математика, лингвистика и други точни науки във випуските от 6-и до 12-ти клас.
Малките ученици ще поднесат цветя на Паметника на Баба Тонка, по-големите ще й отдадат почит в Пантеона на възрожденците. Всички ще положат венци пред плочата на майката на българската свобода пред училището. 
От следващата учебна година името на проф. Дочев ще носят Националните пролетни математически състезания, съобщи директорката на училището Галина Бобева. Както „Утро“ писа, престижният форум, създаден от русенския математик през 1982-ра година, и до днес събира най-талантливите млади умове на България всяка година в Русе. Издание 2022-ра на състезанията ще се проведе този уикенд.