„Нашата греяна ракия ще отпуши кръшна олелия.“
„Бабово е център на чорбицата, на песента и ръченицата.“
С такива надписи Бабово посрещаше хилядите гости и участници на седмия фолклорен празник на греяната ракия и зелевата чорба. Хората идваха гладни и жадни, но повече любопитни да видят фолклорния празник на двете благини. От ранна сутрин автомобили от близо и далеч, организирани групи и даже туристически автобуси се стичаха в селото.
Близо четири хиляди души успяха да вкусят от чорбата, приготвена в юнашкия казан от кулинарния разказвач Ангел Ангелов.
Кметът на Бабово Пламен Пейков и Пепа Стоянова от читалище „Н.Й.Вапцаров 1927 г.“ се проявиха като умели домакини, сами пременени в народни носии. 
Участниците от великотърновското село Климентово обраха първите места в конкурсите за най-напет юнак - Тодор Тодоров и за най-лична мома - Михаела Петрова. Тамошното читалище „Съединение“ взе и приза за най-автентична старовремска софра - за трапезата, която традиционно се слага на Трифон Зарезан.
Десетки състезатели от читалища и местни групи показаха вкусни стари ястия, приготвени по бабини рецепти. 30 фолклорни групи се надсвирваха и надпяваха на сцената, пристигнали специално от различни краища на Северна България.