Двама крадци на строителни материали за над 37 000 лева и излязъл наскоро от затвора наркодилър са задържани при проведена в петък спецоперация в Русе по разпореждане на МВР.
Около 14 часа във Второ районно се получава сигнал от началника на открит склад за строителни материали в Николово, че липсват 200 рула по 10 метра хидроизолация на стойност над 37 000 лева. Разследването бързо установява, че кражбата е извършена в периода от сряда до петък, 16 до 18 март, от двама известни на полицията мъже от Николово и Русе на 28 и 34 години. 
Информацията за тях е изпратена до всички полицейски подразделения в областта и единият е задържан същия ден в Русе при опит да продаде част от откраднатото. Другият е заловен в Сливо поле. 
Установено е, че двамата съучастници са си разпределили ролите. Мъжът от Николово са наел да открадне скъпите рула и бил улеснен от разграден участък в оградата на склада. Другият трябвало да пласира стоката.
В хода на операцията с 5 грама хероин и и още толкова метамфетамин е засечен и 39-годишен русенски наркодилър. Претърсено е и жилището му, но там не са открити наркотици. Освободеният с изпитателен срок затворник е арестуван за 24 часа, но в събота задържането му е удължено на три денонощия с разпореждане на прокурор.