„Контрапункти“ се нарича програмата на забележителните инструменталисти Сергей Догадин и Павел Гомзяков, които излизат заедно с пианистката Пламена Мангова на сцената на фестивала „Мартенски музикални дни“ тази вечер. В концерта ще звучат произведения за клавирно трио на Рахманинов и Шостакович.
Утре на русенската музикална сцена ще свирят членовете на така наречения Голям шлем в квартетното изкуство. Струнният квартет „Модиляни“ идва за втори път на фестивала в Русе. Програмата им сега е посветена на 225 годишнината от рождението на Франц Шуберт. Трите струнни квартета, които русенската публика ще чуе, са част от мащабния проект на „Модиляни“, предвиждащ изпълнение и запис на всички 16 струнни квартети на виенския майстор.
Програмата на Мартенските дни в сряда продължава с концерт на Русенска филхармония с изцяло руска програма с творби на П. И. Чайковски. На диригентския пулт ще застане талантливия русенец Иво Венков, който от години гради успешна кариера в Белгия. Поради заболяване виолончелистът Боби Костадинов няма да може да участва в концертната програма. Вместо него на фестивалната сцена излиза виолончелистът четвърто поколение Атанас Кръстев, носител на редица международни награди.