Историята на семейство Форестър и модната му империя стана на 35 години, но телевизионният разказ за нея продължава с нови епизоди. Снимките на “Дързост и красота” - най-гледаната американска сапунена опера по света, се подновяват за още 2 години, съобщи тв Си Би Ес, която го излъчва от 1987 г.

“35 години и предстоят още много! #BoldandBeautiful е официално подновен за още 2 години”, пише в официалната страница на сериала в инстаграм. Там са публикувани и снимки на екипа с тортата, празнувал в дома на семейство Форестър.

Новите сезони ще предложат различен поглед върху романсите, страстите и съперничествата между семействата Форестър, Лоуган и Спенсър. Те ще се излъчват през 2023 и 2024 г., като в тях се очаква да участват познатите персонажи Ерик Форестър (Джон Маккук) и Брук Лоуган (Катрин Кели Ланг). Двамата са

единствените от първоначалния актьорски състав, които все още се снимат за сериала

“Чудесни новини”, “Честити 35 години! С вас съм от самото начало”, са част от коментарите, които феновете на сериала пишат в социалните мрежи. “Преди 35 години изобщо не съм си представял какво ме очаква”, казва Брадли Бел, изпълнителен продуцент и главен сценарист на поредицата.

“За тези години “Дързост и красота” се е превърнал в крайъгълен камък на дневната ни програма”, казва Марго Уейн, старши вицепрезидент за забавните програми на Си Би Ес.

Телевизията ще отбележи и 35-годишнината на сериала, която се навършва на 23 март.

“Дързост и красота” стартира по Си Би Ес на 23 март 1987 г. Оттогава сериалът е отличен със 100 награди “Еми”, има над 300 номинации и се е утвърдил като най-гледаната американска сапунена опера в света.

На 24 март Си Би Ес ще излъчи

специален епизод, посветен на красивата Брук Лоуган 

В него зрителите ще си припомнят нейните най-големи любови – пет на брой. В празничното издание ще участват Джон Маккук, Торнстън Кей, заместил Рон Мос като Рич Форестър, Джак Уагнър, който играеше Ник Мароне от 2003 до 2012 г., и Уинзор Хармън, който бе Торн Форестър от 1996 до 2016 г.

Брук Лоуган се превъплъщава в героинята в сериала, която се е влюбвала, омъжвала, разделяла най-много пъти. Сключвала е брак 14 пъти, половината от които с Рич Форестър.

Освен това се е омъжвала за Ерик Форестър два пъти и по веднъж за Грант Чембърс, Торн Форестър, Уипъл Джоунс, Ник Мароне и Бил Спенсър-младши. Героинята може да се жени, развежда и пак жени, развежда в рамките едва на 6 месеца.

За разлика от нея актрисата Катрин Кели Ланг, която влиза в образа ѝ, се е омъжвала и разделяла само два пъти. Има двама синове от първия си брак и дъщеря от втория, която впрочем я направи вече и баба.

Актрисата е родена на 25 юли 1961 г. в семейството на Кийт Уигман - олимпийски скиор на дълъг скок, и Джуди Ланг - телевизионна и рекламна актриса. Дядо ѝ е Чарлс Ланг, който е известен кинооператор.

Нейният колега Джон Маккук (в ролята на Ерик Форестър) е една от малкото звезди от “Дързост и красота”, която е посещавала страната ни. Актьорът идва в България през 2003 г. заедно с Боби Ийкс (Мейси от сериала) за откриването на международния тв фестивал “Златната ракла” в Пловдив.

18 години по-късно пак в Пловдив пристига и Рон Мос

- актьорът, който 25 г. играеше емблемата на сериала Рич Форестър.

Той обаче идва като певец и изнася концерт в Античния театър на 2 септември 2021 г. Гостуването му е по покана на певицата Мария Елена Инфантино, която е дъщеря на оперната ни прима - сопраното Райна Николова, и легендарния тенор Луиджи Инфантино, пял с великата Мария Калас. Мария Елена също участва в концерта заедно с Орлин Горанов.

Рон Мос си тръгва от “Дързост и красота” именно заради музиката. “Хората ме питат не ми ли липсва сериалът. Да, липсва ми, но не точно сериала, защото той отнемаше толкова време и работа. Липсват ми хората, целият екип. Но животът продължава”, разказва Рон Мос по време на двучасовия си спектакъл в Пловдив.

Че животът продължава, го доказва и самият сериал по време на пандемията от коронавирус. Актьорите от “Дързост и красота” са сред първите, които възстановяват работата си след пика на COVID-19 през лятото на 2020 г. За да предпазят максимално артистите, продуцентите въвеждат нова практика в интимните сцени - вместо своите екранни партньори звездите им прегръщат истинските си половинки. Камерата показва героинята от филма ясно, а човекът, когото прегръща - истинският ѝ съпруг например, се вижда само в гръб.

Ако целувката трябва да бъде заснета отблизо, в кадъра влиза манекен, който досущ изглежда като истински човек. Между другото, една такава сцена веднага бе разпозната от наблюдателните зрители, които се възхитиха на изобретателността на екипа. “Някой веднага да даде “Еми” на този човек - как страстно погледна право в очите този манекен, а след това го и целуна” и “Плача от смях” бяха част от коментарите след сцената.

У нас “Дързост и красота” не се излъчва от началото на 2019 г. БНТ спря сапунката заради нисък рейтинг и още тогава обяви, че няма да купува нови серии.