Волейболистите на „Дунав“ ще бъдат домакини днес от 18 часа на „Хебър“ /Пазарджик/ в последния си мач от тазгодишната кампания в елитното първенство. Русенският тим ще излезе на паркета срещу състезатели, половината от които бяха национали в предишните години - Тодор Алексиев, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Теодор Салпаров. За отбора на гостите играят и двама чужденци - канадският национал Брадли Гъннтър и италианецът Янопо Масари. С този състав „Хебър“ е непобедим у нас - 23 победи в 23 мача!
Проблемите в „Дунав“ са покрай контузиите на Стефан Иванов и Петър Христосков. Иванов пропусна последните два мача заради разтегнато сухожилие и не е ясно дали ще е в състояние да излезе днес на игрището. Христосков се завърна на терена с шина на едната ръка, след като счупи пръст и само той си знае какво му струва всяко отиграване на топката.
Мачът ще е специален за Данаил Милушев, който изкара три години в Русе - първо като състезател на „Дунав“, а после - като негов старши треньор. От миналата година той е помощник на италианския старши наставник на „Хебър“ Камило Плачи.