Русенският драматичен театър „Сава Огнянов“ има три номинации за националните награди „Златен кукерикон“, които се връчват от Сатиричния театър „Алеко Константинов“ за вдъхновяващи роли и представления в областта на хумора и сатирата. 
Две от номинациите са признание за младия режисьор Денислав Янев. „Скъперникът“, поставен от него на русенска сцена, е нареден сред трите най-добри в страната през последната година в категориите „Режисура“ и „Спектакъл“. В тях 25-годишният възпитаник на НАТФИЗ ще се състезава с именитите си колеги Явор Гърдев, Антон Угринов и Стайко Мурджев
Третата русенска номинация е на актьора Христо Пъдев, който е в звездната компания на Христо Мутафчиев и Герасим Георгиев-Геро в категорията „Мъжка роля“. Той е отличен за ролята си на кума в „Балканска сватба“ на режисьора Ивайло Ненов.
Режисьорите Ивайло Ненов и Денислав Янев са победители в националния конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“, който се провежда от 2018 година по инициатива на Драматичен театър „Сава Огнянов“, Младежкия театър „Николай Бинев“-София и се подкрепя от програма „Култура“ на Община Русе. Самият Ивайло Ненов е носител на статуетката „Златен кукерикон“ за „Млада надежда“ през 2020 година, която му носи спектакъла „Три сватби и едно възкресение“, напомниха от русенския театър.