Новината в „Утро“, че юношата на „Дунав“ Николай Енчев тръгва по средата на сезона към ЦСКА 1948, означава най-малко, че с края на първенството интересът към футболисти на русенския отбор ще бъде възобновен с нова сила. Отдавна не е тайна коя ще е основната цел на грандовете - Димитър Тодоров. Талантливият ляв бек, който в дебюта си за мъжкия отбор преди два сезона и нещо обезличи напълно звездата и национал Спас Далев, отдавна е ухажван от ЦСКА 1948. Според наши източници дори са водени преки разговори с него. Митко отказа да замине за София. Засега.
Публична тайна е, че старши треньорът на „Черно море“ Илиан Илиев също следи неговите изяви. Вероятно на опашката ще се наредят още клубове със сериозни амбиции и финансови възможности.
В „Дунав“ сега, без да са с реномето на звезди, има други момчета с обнадеждаващи качества. Ще споменем Джан Хасан. И той, доколкото ни е известно, е в радара на други клубове.
След случилото се с Енчев задачата пред треньорския щаб на „Дунав“ и клубната управа е да направи така, че тези момчета да останат с мотивация за игра в родния отбор. Не се съмняваме, че се действа в тази посока. Проблемът е, че никой не би загърбил по-добрите условия, а финансовите възможности на „Дунав“ към днешна дата са повече от скромни.
Местен патриотизъм срещу надежди за голяма кариера в с друга емблема на екипа?
Отговорът на този въпрос изглежда сложен, но обикновено побеждава прагматичността.