Те са млади, изобретателни и сърцати, талантливи музиканти и влюбени във фолклора. Артистите от проекта „4етри“ се канят да превземат Доходното здание на 2 април, за да разкажат една специална история в концерт, изпълнен с фолклор и авторски аранжименти на етно музика.
Музикалната платформа „4етно“ продуцира и развива млади изпълнители в стилна смесица от фолклор и етно, с привкус на поп, джаз и рок. Девизът им е „Съхрани това, което те е съхранило“, имат амбицията да съхраняват и възраждат интереса към фолклора. 
„4етри“ обединява вокалното трио „Идепея“ и група „4етно“. Ще разкажат историята на вдъхновителя си Гоце Великов, най-младия преподавател по народна музика в русенското Училище на изкуствата, който води проекта и активно участва в концертите.
В „Идепея“ се изявяват акапелно сопраното Радостина Дамянова и алтовете Габриела Михайлова и Вероника Дамянова.
„4етно“ пък определя себе си като музикална група от „малки горящи въглени, които могат да предизвикат голям пожар. Да създаваме пожари, огън, който да се предава от душа на душа“, казват музикантите. В групата се изявяват Гоце Великов - ръководител, вокалист и кахонист, Виктория Ангелова (вокал), Ирина Атанасова (пиано и флейта), Анна Мария Тамахкярова (цигулка), Веселин Кехайов (китара), Деан Джумалийски (перкусии).