Да се увеличат таксите за ползване на тенискортовете в Младежкия парк с 2-4 лева на час предлага кметът Пенчо Милков на общинските съветници. За целта е изготвен проект за изменение на Наредба 16 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на Община Русе, който да бъде гласуван на предстоящата сесия.
Свободният достъп в делнични дни от 8:00 часа до 17:00 часа ще струва вече не 8 лева на час, както досега, а 12 лева с ДДС. Същата цена за ученици се променя от 6 на 10 лева. 
За времето от 17:00 часа до 21:00 часа в делничните дни, както и през целия ден в събота и неделя, таксата се увеличава от 12 на 15 лева на час. Лицензирани спортни клубове ще плащат за тренировъчни занимания на лица до 18-годишна възраст не 6, а 8 лева.
Несигурната икономическа обстановка, високите цени на ел.енергията и горивата, създаващи трудности и невъзможност за посрещане на разходите, обуславят необходимостта от актуализиране на цените на множество услуги, в това число и за ползване на тенис кортовете. Тенис базата се нуждае от сериозно модернизиране, чрез ремонтиране и освежаване на сградата и подобряване на качеството на настилката. От много години се усеща необходимост от изграждане на съоръжение спортен балон за тенис кортовете - въздушно подържаната конструкция тип балон, която позволява покриване на един или няколко тенис корта и е идеално решение за сезонно или постоянно използване на тенис кортовете, посочва Пенчо Милков.