Русенската волейболна публика ще има удоволствието днес да наблюдава мача на „Дунав“ срещу гранда „Нефтохимик“ /Бургас/. Двубоят е част от програмата на елитното първенство.
Бургазлии, втори във временното класиране и единствен конкурент на „Хебър“ /Пазарджик/ за титлата, ще пристигнат с куп звезди в състава си. В редиците им са екснационалите Николай Николов и Николай Учиков, а разпределителят им - Александър Туш, е титуляр в австрийския национален отбор. В отбора е и словашкият волейболист Юлиус Фиркаш.
Лошата новина за „Дунав“ е, че Петър Христосков ще бъде аут за мача заради счупен пръст. А Христосков, Стефан Иванов и Ангел Павлов са хората, които реализират най-много точки за русенския отбор.
„Ясно е, че ни чака много тежък мач срещу изключително силен съперник. Не всеки ден такъв отбор гостува в Русе. Ще се опитаме да дадем, каквото можем на този етап. В следващите 10 дни ни чака тежка програма с 4 мача. Най-важното е, че позицията, която заемаме в момента /осмо място/, ще ни позволи да играем отново в елита на страната“, коментира за „Утро“ капитанът на „Дунав“ Ангел Павлов.
Мачът ще започне в 18 часа.