Община Русе търси начини да оживи любимата на поколения русенци Зала на смеха в Парка на младежта. Общината предлага на Общинския съвет правото на управление на сградата да бъде прехвърлено на най-добре печелещото общинско дружество „Общински пазари“. Според предложението целта е да бъде възстановена сградата, а в близост да бъдат поставени постоянни атракциони.
Баби и дядовци си спомнят днес как са се забавлявали като деца в Залата на смеха с криви огледала и въртяща се кръгла платформа с центробежна сила. Край залата и в парка русенци си спомнят и атракциите наоколо: люлките-лодки, Дебелата гъба - лавка с разни сладки неща, Малката гъба, която разпръсква дъждовни пръски в летните жеги... 
Залата на смеха е изоставена като атракция преди трийсетина години. Дълго време тя е в активите на общинското предприятие за атракции и реклама „КАРЕ“, по-късно ОП „Русе Арт“. Днес помещението се отдава под наем. Сградата оцеля като по чудо при голямата реконструкция на Парка на младежта с европейско финансиране преди няколко години. 
През 2015 г., макар и потънала от десетилетия в разруха и тъжна тишина, залата зае първо място в класация на регионалния център на БНТ за русенски атракции. Романтичната носталгия нарежда в класацията и другите все така несъществуващи вече приключенски места като сладкарницата на Телевизионната кула, плаващия басейн в Дунав, виенското колело и гондолите в Парка на младежта.  
През 2017 стартира подписка за възстановяването на Залата на смеха. От началото на миналата година е известен и проект на арх. Симеон Рангелов, който предвижда превръщането й в детски увеселителен център, с кафене и масички отпред. За да се прероди Залата на смеха в съвременен детски увеселителен център обаче, е необходимо цялостно преоборудване на пространствата, стабилно финансиране и, разбира се, добрата воля на вземащите решения за развитие на Русе.