Русенската „Експрес Сервиз“ кани в събота всички желаещи да разгледат ремонтираната вече легендарна теснолинейка 77002, известна като „Баба Яга“. Възстановеният локомотив ще бъде на разположение в завода на фирмата на гара Образцов Чифлик. Всеки посетител ще може да разгледа локомотива, да стартира двигателя му, да седне в кабината и да почувства удоволствието от новия интерфейс.
„Ще покажем каква работа свършихме и защо казваме, че локомотивът е нов, ще разкажем за всички технически детайли по модернизацията, какво е управлението на локомотива, какви са компютрите и телеметричните приложения, които са на борда. Това стана първият договор за ремонт в БДЖ, при който изпълнителят извършва повече от договорената работа и не претендира за допълнителни плащания. Призоваваме хората да направят сравнение с други текущи договори на БДЖ и да проверят дали и там изпълнителите са толкова точни и прозрачни и дали няма практика по раздуване на вече договорени цени“, обясни мениджърът на „Експрес сервиз“ Цветелин Колев. 
Както „Утро“ писа, поради непригодност за ремонт на фирмата се наложи да направи множество конструктивни изменения в локомотива, в т.ч. да проектира и произведе нови компоненти - като резервоари за вода за котела, нова медна серпентина за подгряване на водата, нови кабини и надстройка, покриви и др. Тези нови компоненти не бяха включени в договора с БДЖ, но „Експрес Сервиз“ ги изработи по собствено желание.
фирмата започна ремонт и на втора легендарна 50-годишна теснолинейка - локомотив 77009 на БДЖ, който пристигна в Русе на жп платформа. Машината е предпоследната от създадените в Германия и доставени през 1965 година дизелови локомотиви за междурелсие 760 мм, които са и най-мощните по рода си в света. И този локомотив ще бъде цялостно модернизиран в завода на „Експрес Сервиз“ през 2022 година.