Русенското сдружение „Грийн рок фест“ дава шанс на млади таланти в рок музиката да израснат и да направят собствени групи. Инициативата „Грийн Рок Фест инкубатор“ търси соло и бас китаристи, вокалисти и музиканти на пиано и барабани, които искат да се включат в онлайн обучение с професионални преподаватели или известни рок легенди. Бъдещите две рок групи ще се качат на сцената на известния фестивал Грийн рок фест, който се провежда по традиция през есента в Русе.
„Ще изберем по двама кандидати от съответния инструмент. Искаме да открием най-добрите младежи и да им дадем шанс, вдъхновение и реални възможности. Говорили сме с преподаватели и известни музиканти, които ще водят обучението“, каза за „Утро“ Мария Атанасова от организаторите. Бъдещите участници трябва да са на възраст до 26 години и да изпратят свое необработено видео и творческа биография на [email protected] до края на март.
Проектът „Грийн Рок Фест инкубатор“ е подкрепен по програмата за едногодишни грантове на Национален фонд „Култура“ през 2021.