Снимка от Русе, разпространена от Мая Манолова във фейсбук, подейства като бензин в огъня на паниката по бензиностанциите в страната в сряда. 
„3,15 лв/л, колкото стига цената на бензина на места, като на тази бензиностанция в Русе, е спекула. Цената на петрола расте, но бензиностанциите продават гориво, което са закупили преди седмици на доста по-ниски цени. Имаме информация за проблеми с доставките на бензин и дизел в някои вериги и региони с цел повишаване на цените“, написа в профила си Манолова и илюстрира думите си с кадър от бензиностанция от веригата DKV в Русе. 
Всичко започна следобед, когато във фейсбук се понесоха слухове, че от 4 март цените на бензина и дизела щели да скочат драстично, но по-лошото било, че горивата щели да изчезнат. За младите това беше открита заплаха, че ще трябва да паркират принудително и трайно колите си, а за по-възрастните - кошмарен спомен от Лукановите времена преди трийсетина години, когато горивото се раздаваше с купони и за един резервоар често се чакаше по цяла нощ. Така по бензиностанциите започнаха да се трупат автомобили и някои от търговците в страната се изкушиха бързо да започнат да прибавят по 20-30-40 стотинки към цената.
Работещи на бензиностанции в Русе разказаха, че са зареждали коли и след полунощ.
Това доведе до забрана за пълнене на гориво извън резервоарите на автомобилите, която от вчера е в сила в част от бензиностанциите в Русе. Освен забраната да се пълнят туби и бидони, която по принцип съществува със закон, но вчера масово не се спазваше, вече има и изискване един камион да не може да зарежда повече от 500 литра.
Вчера опашки нямаше и обстановката беше нормална и спокойна.
За това допринесе и нощното послание на премиера Кирил Петков във фейсбук, че няма причина за паника, има достатъчно горива, а „Лукойл“ току-що е приел един танкер петрол и към терминалите на рафинерията плават още два. 
„Утре ще призова КЗК да извърши проверка кой и как спекулира с цените!“, написа в обръщението си Петков и определи инструментите за всяване на паника като фалшиви новини и хибридни лъжи, подобни на тези, че ще пращаме войска и самолети в Украйна.
Отношение по темата взе и русенският депутат от „Продължаваме промяната“ Калин Иванов. 
„Разбираме, че в момента, особено предвид събитията от последната седмица, всички са нащрек и има усещане за несигурност у много от вас. Гориво има, танкерите продължават да пристигат. Ще бъде инициирана проверка кой и как спекулира с цените“, каза той.  У