Оперният бас и режисьор Пламен Бейков встъпи в длъжност от 1 март като директор на Русенската опера. Както „Утро“ писа, той спечели конкурса за шефското място с убедително защитена концепция, в конкуренция с досегашния директор Иван Кюркчиев и още двама кандидати.
„Надявам се да дадем на публиката надежда, да я приласкаем. Най-големите предизвикателства са предстоящият ремонт и да спре допълнителното задлъжняване“, коментира за „Утро“ Пламен Бейков веднага след конкурса.
Бейков е роден през 1967 г. в Свищов, възпитаник е на НГДЕК „Константин-Кирил Философ“ в София, завършил е оперно пеене в Кралския колеж за музика - Лондон и е специализирал при знаменития български певец Борис Христов в Рим.
Бейков е дългогодишен солист на русенската опера, драматург, автор и водещ на образователни програми. Като оперен артист е участвал в продукции по световните сцени в Европа, САЩ и Япония. Магистър по режисура на Музикалната академия в класа на проф. д-р Виолета Горчева, последната режисьорска работа на Пламен Бейков е световната премиера на „Хамлет“ от Джоузеф Самър на русенска сцена.