Още 12 семейства с общо 27 деца са настанени в нови жилища в новопостроения общински социален блок. Те са шест семейства с по две деца, три - с по три деца, две семейства с две деца и едно с четири деца. Общо настанените в този блок семейства вече са 18. Трима души чакат да се освободи едностайно жилище. Подготвят се договорите за настаняване и за още 6 семейства - 1 семейство с три деца, 4 семейства с две деца и едно лице, което е само.
Договорите за предоставените апартаменти са едногодишни с възможност да бъдат удължавани до 3 години. Настанените плащат месечна такса от 20 лв. на човек от домакинство и разходите за комунални услуги.
От Община Русе са направили проверка дали хората, които вече живеят в социалните жилища спазват поставените условия. Установено е, че 3 деца посещават детски ясли, 7 - детски градини, а 14 деца - учебни заведения. От пълнолетните шестима работят, един е ангажиран като партньор по проекта, трима очакват да подпишат трудов договор, двама са с увреждания и ТЕЛК и една жена е в отпуск по майчинство. Жилищата се поддържат чисти, месечните такси се плащат редовно.