Постоянен арест наложи Окръжният съд на 50-годишния Р.Ц., който лежи в ортопедията на болница „Канев“ с два счупени крака, след като скочи от втория етаж на блок в „Чародейка“ в опит да избяга от полицаи. До края на лечението му пред вратата на стаята ще стои полицай, за да парира всякакъв опит за бягство на арестанта.
 Както „Утро“ писа, Р.Ц. е русенец с богато криминално минало, който отдавна се е преселил в София. Там той задлъжнял към кредитори и се върнал в Русе с надеждата да спечели пари, за да върне борчовете си. Миналата неделя влязъл в казино на кръстовището „Борисова“-Рила“, но не му провървяло на ротативките. За разлика от 47-годишния М.Г. от Щръклево, който спечeлил 4870 лева. Р.Ц се познавал с него по криминална линия и когато късметлията си тръгнал, той го последвал и му поискал пари назаем. М.Г. отказал, в резултат получил силно кроше в лицето и за момент паднал в несвяст. Нападателят пребъркал джобовете му, взел парите и изчезнал. Малко по-късно М.Г. подал сигнал на тел.112 и казал на полицаите кой го е обрал и къде е отседнал.
Когато на 22 февруари около 10 часа униформени от Второ районно позвънили на вратата на апартамент на втория етаж в „Чародейка“, Р.Ц. бил още в леглото. Наметнал си бързо якето и скочил през терасата, но при падането на земята си счупил и двата крака.
Според Окръжния съд Р.Ц., който е осъждан девет пъти при по-лека мярка, може да избяга и да се укрие. Затова по искане на прокурора му е наложено задържане под стража. При доказване на вината в съда Р.Ц. може да получи затвор от 5 до 15 години.