Хосе Мария Бакеро бе гост на мача „Славия“-ЦСКА - 2:3. Знаменитият съотборник на Христо Стоичков в златните години на „Барселона“ бе дошъл да види какво може синът му Йоан с екипа на „белите“. 25-годишният Бакеро-младши се представи добре и дори вкара първия гол.
Но какво видя татко му?
Неугледен и допотопен стадион в „Овча купел“! Толкова грозен, че не бе и за гледане. Два-три сектора със скамейки от захабена пластмаса, бурени зад вратите, мижаво осветление, игрище в кафяво и с извадени чимове, ръждиви рекламни пана. За капак вратата на линейката, която влезе на терена, за да откара тежко контузения вратар на „Славия“ Георги Петков в болница, упорито не искаше да помръдне цели 5 минути! Накрая я склониха да се отвори с ритници.
В същото време под проливен дъжд вървеше мачът „Лийдс“-“Манчестър Юнайтед“. Свежият зелен терен не помръдна, а стадионът бе красота.
Какво ли си е казал Хосе Мария от клетата ложа на „Славия“?
Ще помислим заради него и ще кажем: „Господи, къде и в каква черна българска футболна дупка играе моят син!“... И даже няма да се замисли за сравнение между „Ноу Камп“ и „Овча купел“, защото няма как да се съпоставят несравними величини. 
Когато Стоичков заигра в „Барса“, Бакеро бързо стана един от най-добрите му приятели и разказа в интервю за български вестник, че с Камата си преподавали езикови уроци. И от Христо първо научил нещо за мама. Дали сега не се е сетил за уроците?