Фотоволтаична електрическа централа с мощност 50 kWp ще изгради председателят на Съюза на дунавските овощари Николай Колев в предприятието си за плодови сокове. Производството ще бъде пренесено в нова сграда в Николово, на покрива на която ще бъдат разположени панелите за слънчевата енергия. Токът ще се използва изцяло за собствени нужди, като  така Колев ще намали сметките си за електроенергия и себестойността на продукцията си.
Николай Колев стопанисва над 300 декара насаждения с ябълки и круши. Производство на сокове от тях започва през 2014 г. чрез фирмата си „Гая Био Фрут“. Така пласира голяма част от собственото си производство на плодове, като я продава обработена и с по-висока добавена стойност.
В новия цех за натурални сокове ще могат да се преработват между 120 и 300 тона плодове годишно в периода септември-октомври, когато се прибира реколтата. Дневният капацитет ще бъде 3 тона.
Годишната програма на предприятието включва преработката на 140-160 тона суровина, от която ще се произведат 23-24 хиляди трилитрови кутии бег ин бокс.