Със споразумение приключи разпоредителното заседание в Районния съд срещу 42-годишен русенец, обвинен в кражба на автобус, с който блъсна 3 паркирани коли.
Около 3 часа призори на 1 декември 2019 година, неделя, пияният М.Р. отива на паркинга пред Централна гара, отваря с отвертка нощуващ там автобус „Сетра“, открива резервния ключ и потегля по ул.“Борисова“. При опит да направи трудния заради габаритите на рейса 90-градусов завой към ул.“Константин Иречек“ изтърва волана и удря паркирана пред комплекс „Евас“ „Дачия Докер“. Тя пък се блъска в „Нисан Кашкай“ и го запраща в задницата на „Нисан Микра“. М.Р. не се впечатлява особено от поразиите и продължава още стотина метра напред, където оставя автобуса и тръгва пеш към централния площад.
След преглед на охранителните камери М.Р. е задържан и са му повдигнати две обвинения - за кражбата на сетрата и за нанасяне на щети за 31 626 лева на ударените от него три паркирани коли.
В петък мъжът се призна за виновен и се съгласи на условна присъда от две години затвор с четири години изпитателен срок и лишаване от право да управлява автомобил за една година.
Споразумението е окончателно и присъдата вече е в сила.