За пореден път Русе оглави престижна класация на реномирания британски бизнес вестник „Файненшъл Таймс“. В специалното му издание „Градове и региони на бъдещето 2022/23“ градът и регионът са посочени като №1 в Европа по показателя „Ефективност на разходите“. Русе оглавяваше класацията и в предишното издание за 2020/21 г.
Да си №1 по ефективност на разходите, на практика означава, че си най-евтиното място за правене на бизнес. Нещо, което за русенци не изглежда толкова ласкателно, особено при положение, че сред разходите се броят и работните заплати. Но от друга страна, присъствието на Русе в такава престижна класация дава повече шансове за привличане на качествени инвеститори, които имат възможност да стартират хай-тек производства с висока добавена стойност. Откъдето могат да дойдат и по-високи заплати. 
От друга страна, Русе беше №1 и в изданието за предишните две години, но това не накара някакви много сериозни британски инвеститори да се засилят насам. Единственото изключение май е софтуерната компания „Ендава“, която откри офис в Русе в края на миналата година.