Борово и Бяла станаха първите общини, които вчера посетиха областният управител Анатоли Станев и заместникът му Людмил Христов. Така те откриха обиколката на областта, която Станев обеща преди време.
В Борово кметът Валентин Панайотов ги запозна с изпълнението на трансграничния проект с Румъния, по който цялостно са преасфалтирани 4.3 км улици, изградени са нови осветени и повдигнати пешеходни пътеки и 2.5 км велоалеи. Общината ще кандидатства за европейско финансиране с проект за обновяване на бившата здравна служба, в която ще се разкрият две социални услуги. Едната ще бъде насочена към възрастни хора, които не могат да се обслужват сами, с капацитет 80 души, а в другата ще има около 20 места за рехабилитация. 
В Бяла Анатоли Станев и Людмил Христов се срещнаха с кметската управа. Новината оттам е, че следващия месец се очаква да започне ремонтът на моста на Колю Фичето, ще бъдат изградени алеи и паркинг за посетители, а паметникът на Колю Фичето ще бъде преместен, за да стане видим за повече хора. Месец по-късно ще отвори домът за възрастни хора „Флора“ с капацитет 41 души.