Малка разновидност на нова незаконна схема добави още един щрих към славата на Ветово като център на измамите от всякакъв калибър. При полицейска акция около 18 ч в сряда са спрени двама мъже на 42 и 44 години с кашони със 132 парфюма - имитации на световни марки. Доставените от куриерска фирма ментета се оказват поръчка на 18-годишен от градчето, който ги поръчал по телефона от Благоевград, за да ги продава  с обяви по интернет с големи отстъпки от името на прекратяващи работа, но всъщност несъществуващи парфюмерийни магазини.
Срещу младия предприемач, който обаче застанал на грешната страна на закона, е образувана преписка. Хванатите със стоката му мъже са освободени, тъй като мислели, че просто помагат, без да знаят в какво се забъркват.
През декември русенската полиция разби схема за измами с фалшиви стоки, предимно парфюми, които пак се предлагаха по интернет не неустоими цени и се доставяли на кандидатите да купят много евтини и ефектни подаръци за празниците с куриер. Когото купувачите откриели, че са си дали парите за груби имитации, връзката с продавачите рязко прекъсвала.