Как да възпитаваме децата без конфликти и с позитивна нагласа? И то според самите деца? Отговорите на тези въпроси очакват любопитните в събота, 19 февруари, от 16 ч в Центъра за изкуство и култура „Блок 14“ в Русе, когато ще гостуват малките изобретатели на живата игра „Усмихни майка“.
Както „Утро“ писа, играта е измислена като шега от седемгодишния Стефан и бързо се превръща в забавен възпитателен инструмент. „Усмихни майка“ залага на позитивното отношение и мотивацията без наказания. Наборът от карти и правила дава възможност на родителите да се справят с проблемните деяния, без да се налага да късат нерви, да повишават тон или да прибягват до наказания. Играта учи децата на добри постъпки по лесен и забавен начин в реално време - вкъщи, навън, докато ядем, говорим и играем. Учи ги как да помагат със семейните задължения, как да са търпеливи и толерантни.
От софийското сдружение „Вход В“, което ще представи играта, обясняват, че „Усмихни майка“ вече е получила одобрението на педагози и психолози. Специалистите по методиката Монтесори я препоръчват, а в Русенския университет ще пишат научен труд за нея.