12 500 плодни и декоративни фиданки ще бъдат раздадени в Русе в събота. Това е част от второто издание на кампанията „Гората.бг“. Тя има за цел да бъдат засадени 3 милиона дръвчета в страната, до момента за засадени 1.7 милиона. За първи път инициативата дойде в Русе на 20 март миналата година, когато пред паркинга на НАП се извиха дълги опашки за приготвените за раздаване 11 000 млади дръвчета.
Сега пунктът на „Гората.бг“ ще бъде на същото място, раздаването ще започне в 13 часа, в него ще участва и Никола Рахнев - вдъхновител на тази национална кауза.
Тази година приоритет ще имат плодните дръвчета, като дарителите изрично подчертават, че два от видовете - ябълките и черешите, са подложни и трябва да бъдат облагородени.
Организаторите на акцията в събота приканват доброволци в 12.30 ч доброволци, които да помогнат с разопаковането на дръвчетата, раздаването им и други задачи. Ще им бъдат осигурени ръкавици, маски и дезинфектанти. 
Желаещите да получат дръвче ще получат инструкции за съхранението му, засаждането му и грижата за него. Ще подпишат и договор, че фиданките ще бъдат засадени  законно, на подходящи за тях места и след това за тях ще се полагат грижи.