Измислен грабеж, с който 32-годишния Н.Д. планирал да получи нова отсрочка за плащане на издръжка на детето си, му донесе 1000 лева глоба. Тя му беше наложена от Районния съд за фалшив сигнал на тел.112, решението може да се обжалва.
През 2020 година бившата съпруга на „разсеяния“ татко го дала под съд за системен отказ да плаща определената от съда издръжка на детето им. Тогава Н.Д. помолил съда да му даде време да събере нужните 2520 лева и получил тази възможност. На 10 юли същата година, когато времето за издължаване наближило, Н.Д. измислил хитър план - да се оплаче, че са му откраднали парите. Позвънил на спешния телефон и обяснил, че млад мъж на колело го застигнал и му издърпал чантичката с 2800 лева, вещи и документи в нея.
След като взели обясненията на „жертвата“, от полицията изискали записите от охранителните камери в района на посегателство и станало ясно, че не е имало нито мъж на колело, нито чантичка с пари, нито друго престъпление, освен наивното хитруване на Н.Д. Така случаят стигнал до съда.