Русе ще бъде първата спирка в предизборната обиколка на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов. Сбирката с представители на клубове от областта ще започне в 14 часа днес в хотел „Космополитън“.
Бившият нападател на ЦСКА, „Байер“ /Леверкузен/, „Манчестър Юнайтед“, „Фулъм“ и „Монако“ ще се опита да убеди домакините, че той и партньорите му в похода към властта в БФС Мартин Петров и Стилян Петров заслужават доверие.
„Промяната е във вас! Вие избирате! Вие сте властта!“ Това заяви на 14 юни миналата година в Русе един от най-големите български футболисти по време на предизборната си обиколка в навечерието на провеждането на конгреса на БФС, на който делегатите гласуваха за избор на президент. Тогава Бербатов се размина инфарктно с възможността да свали Борислав Михайлов от шефското кресло, който дърпа конците в българския фубол от 2006 година. След това бившият голмайстор и екипът му оспориха резултата с мотива, че не е спазен уставът при отчитането на гласовете и обявяването на победителя. 
Новият извънреден конгрес ще е на 18 март.