Мъж на 37 години бил пребит заради опит да спре незаконно изхвърляне на боклуци в района на гробищния парк „Чародейка“.
Поредната скандална демонстрация на незачитане на всякакви норми и правила е станала в петък около 18.30 часа. Потърпевшият видял трима души да изхвърлят от бус на улицата към Касева чешма срещу гробището парчета от стари мебели и им направил забележка, че там не е сметище, и това, което правят, е нередно. Тримата се направили на глухи и продължили да хвърлят парчетата плоскости в тревата и мъжът извадил мобилния си телефон да ги снима, за да подаде сигнал срещу тях. Тогава тримата от буса се насочили към него. По-възрастният го съборил на земята с два удара, след това заедно с придружаващите го момчета започнали да го ритат където сварят и да го обиждат. След като решили, че достатъчно ясно са му показали, че правото на силата е по-важно от силата на правото, побойниците взели падналия на земята телефон на жертвата си и тръгнали с буса към града.
Пребитият заради проявено гражданско съзнание успял да се добере до болница „Канев“, където прегледът установил измъкната от раменната става ключица и така случаят стигнал до полицията.
От записите от камерите в района на саморазправата е установен номерът на микробуса, а на следващия ден са открити и биячите - 46-годишен бъж, 17-годишният му син и съседско момче на 16 години. Номерен е и телефонът на бития човек. Работата по случая продължава.