Повече от сто валентинки окичват днес Дървото на влюбените пред Доходното здание. Те са изработени от участниците в четвъртия конкурс за най-креативно послание за любовта и приятелството, организиран от сдружение „Дунавско сияние“ и Ателие „Пифчо“.
Осемгодишната Никол Георгиева, възпитаничка на Комплекса за социални услуги на „Еквилибриум“, спечели първо място в конкурса. Следват я Мелиса Самир от Гимназията по европейски езици и Дамян Георгиев от гимназия „Христо Ботев“. Специалният приз „Най-добър от най-добрите“ отива при творческия тандем Василена Ангелова и Емил Вътев от ЦНСТ към БЧК. С поощрения са отличени четвъртокласниците Виктория Кирова, Виктор Владимиров и Мелиса Стефанова, както и Яница Захова от Дворецът на децата. Награда за най-масово участие получава ОУ „Олимпи Панов“.
Началото на празника е в 14.30 ч. Който се присъедини към събитието, ще получи послание-подарък.
Организаторите призовават и за благотворителност с инициативата „Меденки за Анди“. Средствата се събират за животоспасяващата кампания за Андриан /Анди/, който е с тумор в мозъка и се нуждае от средства за лечение и рехабилитация.
Дарителска сметка: BG67UBBS80021024739450,
титуляр: Гергана Ангелова Пометкова
основание: Лечение на Андриан Георгиев Кънчев